sâmbătă, 8 martie 2008

Dragi studenţi, aştept întrebări

11 comentarii:

Anonim spunea...

foarte bun articolul publicat in dilema veche, cel cu batranul si pisoiul, nu am putut comenta acolo dar am tinut sa o fac aici. stilul as zice ca este un pic cam incarcat, pentru gustul meu,sunt unele expresii care nu prea au legatura cu ideea principala. si eu sunt de parere ca ne putem gasi linistea oricat de aglomerat sau rau ar fi un loc. daca nu era acel batran era poate o domnisoara frumoasa, sau un copil. sau e martie si te gandesti ca vine Pastele. in incheiere,cum ar spune bunicul meu: ganduri bune, taticule

Unknown spunea...

Sigur că pentru fiecare fapt de viaţă există o sumedenie de mijloace de expresie. Acel articol nu a fost o "încercare literară", ci pur şi simplu a fost un instantaneu, reacţia mea la un crîmpei de viaţă.
Cred că dacă am avea mintea mai deschisă şi am fi mai atenţi la ce se întîmplă în jurul nostru am putea să ne facem viaţa mai frumoasă.

Anonim spunea...

http://zfacts.com/p/447.html
+4000 de militari morti
+90000 de civili irakieni

Daniel Pele spunea...

Interesantă ideea acestui site; şi mai tare este acel ceas care arată evoluţia cheltuielilor.
S-au cheltuit deja prea mulţi bani cu războiul din Irak iar rezultatele sînt departe de cele aşteptate.
Nu cred că democraţia se poate impune, mai ales prin forţa armelor.
500 de miliarde de dolari ar rezolva problema sărăciei extreme cu care se confruntă peste 1 miliard de persoane la nivel mondial, acum, în secolul XXI.

Anonim spunea...

Va spuneam ieri(miercuri) la seminar despre o problema a triunghilui.Am gasit-o si m-am gandit sa v-o arat. Sper sa ii gasiti dumneavoastra solutia ca eu nu o gasesc.

http://www.link.ro/logica/logica_files/triunghi.gif

Daniel Pele spunea...

Acum am văzut problema cu triunghiul şi prima observaţie este că cele două suprafeţe au aceeaşi arie: 32.
Deci din punctul asta de vedere e ok. Mai departe trebuie să ne mai gîndim.

Anonim spunea...

in legatura cu problema cu triunghiul....aria triungiului mare este 32.5patratele (13x5 /2) Insumand ariile fiecarei figuri mici obtinem 32patratele. (andra)

Daniel Pele spunea...

http://www.marktaw.com/blog/TheTriangleProblem.html
Am găsit la adresa de mai sus explicaţia, foarte inteligentă a problemei triunghiului.
Se pare că era doar o problemă de falsă percepţie.

Anonim spunea...

Buna seara!am si eu o intrebare in legatura cu sondajul stratificat.nu inteleg cum se obtine dispersia, care despersie se foloseste pt estimarea erorii maxime?va multumesc!

Anonim spunea...

Buna ziua,
Nu sunt din bucuresti, sunt din capatul celalalt al tarii.. si as avea o problema. V-am gasit pe net blogul si poate suna aiurea dar ma gandeam sa va cer ajutorul cu 3 probleme, ca nu am de unde altundeva sa il cer. Se apropie examenul meu la statistica, sunt in anul 2 , si nu ma descurc...deloc :) Daca aveti timp pentru mine o sa scriu problema si o explicati cum puteti, daca nu va rog sa imi scuzati indrazneala si imi pare rau pentru timpul rapit. La revedere !

Daniel Pele spunea...

Îmi puteți da un mail la danpele@yahoo.com sau danpele@ase.ro și dacă mă pricep vă ajut.